План работы савета па харчаванню

№ п-п

Мерапрыемствы

Адказны

Дата выканання

Адзнака аб выкананні

1

Арганізацыйнае пасяджэнне савета па харчаванні і размеркаванне  абавязкаў паміж  яго членамі. Распрацоўка плана работы  савета па харчаванні, абмеркаванне яго і зацвярджэнне

Баярчук В.В.

31.08.2023

 

2

Арганізацыя і кантроль за харчаваннем навучэнцаў (своечасовасць падачы колькасці навучэнцаў, якія харчуюцца, графік  харчавання, дзяжурства  педагогаў і навучэнцаў ў сталовай, культура абслугоўвання)

савет па харчаванні

1 раз у месяц

 

3

Састаўленне спіса дзяцей на вызваленне ад платы за харчаванне. Арганізацыя дыетычнага харчавання

савет па харчаванні

верасень, далей па меры неабходнасці

 

4

Кантроль за выкананнем натуральных і грашовых норм расходаў на харчаванне

савет па харчаванні

1 раз у месяц

 

5

Інструктаж па арганізацыі харчавання  з дзяжурнымі настаўнікамі, выхавальнікам ГПД,  выхавальнікамі дашкольных груп

Баярчук В.В.

верасень

 

6

Кантроль за арганізацыяй харчавання ў дашкольных групах

савет па харчаванні

1 раз у квартал

 

7

Праверка наяўнасці неабходных дакументаў па харчблоку.

Баярчук В.В.

1 раз у квартал

 

8

Рэйд- праверкі  выяўлення адпаведнасці фактычнага выхаду гатовай прадукцыі зацверджанаму меню (кантрольнае ўзважванне)

савет па харчаванні

2 разы ў месяц

 

9

Кантроль  за выкананнем норм закладкі сырой прадукцыі, кантроль за якасцю гатовай прадукцыі і выкананнем тэрмінаў рэалізацыі хуткапсуючыхся  прадуктаў

савет па харчаванні

1 раз ў месяц

 

10

Кантроль дзяжурства навучэнцаў і настаўнікаў  у сталовай

дзяжурны адміністратар

пастаянна

 

11

Кантроль за ўмовамі захавання прадуктаў на складзе, санітарнага стану падсобных памяшканняў

 савет па харчаванні

лістапад, люты

 

12

Кантроль за захаваннем правіл асабістай гігіены работнікамі сталовай на рабочым месцы

савет па харчаванні

пастаянна

 

13

Праверка санітарнага стану харчблока, абедзенага зала, кухоннага посуду і кухоннага абсталявання

пастаянна

1 раз у  2 тыдні

 

14

Кантроль наяўнасці неабходнага інвентара, посуду, мыючых і дэзінфіцыруючых сродкаў

савет па харчаванні

1 раз у квартал

 

15

 Кантроль за выкананнем прыкладнага дзесяцідзённага меню

члены савета па харчаванні

на працягу года

 

16

 Кантроль за якасцю правядзення бягучай і генеральнай уборкі, за прымяненнем мыючых і дэзінфіцыруючых сродкаў харчблока і абедзеннай залы,  захавання ў чысціне  памяшканняў харчблока, захавання ўборачнага інвентара

члены савета па харчаванні

на працягу года

 

17

Кантроль за своечасовым праходжаннем  медыцынскіх аглядаў і гігіенічнага навучання работнікамі харчблока

члены савета па харчаванні

на працягу года

 

18

Кантроль за своечасовасцю праверак весавога абсталявання, тэрмометраў, псіхрометраў

члены савета па харчаванні

1 раз у год

 

19

Кантроль за своечасовым вядзеннем журнала “Здароўе”, бракеражнага журнала, журналаў вытворчага кантролю

 

савет па харчаванні

на працягу года

 

20

Аналіз  выканання плана вытворчага кантролю за якасцю і бяспечнасцю харчавання ва ўстанове

Баярчук В.В.

2 разы ў год

 

21

Кантроль за правядзеннем дэнатурацыі і ўтылізацыі харчовых адходаў

савет па харчаванні

2 разы ў месяц

 

22

Кантроль за работай бракеражнай камісіі

савет па харчаванні

1 раз у квартал

 

23

Правядзенне пасяджэнняў Савета па харчаванні

савет па харчаванні

1 раз у чвэрць

 

24

Справаздача аб рабоце Савета па харчаванні на нарадах пры дырэктары

савет па харчаванні

1 раз у чвэрць

 

25

Кантроль за рассаджваннем навучэнцаў ў абедзенай зале з захаваннем дыстанцыі не менш 1-1,5 м

Баярчук В.В.

штодзённа

 

26

Кантроль за наяўнасцю з ў работнікаў сталовай камплектаў зменнага санітарнага адзення, масак, пальчаткаў і сродкаў дэзінфекцыі для рук/антысептыкаў для скуры

Баярчук В.В.

штодзённа

 

27

Кантроль за выкарыстаннем работнікамі і дзяжурнымі па сталовай навучэнцамі масак і пальчатак пры выдачы і раздачы ежы, сервіроўцы сталоў

савет па харчаванні

штодзённа

 

28

Кантроль за арганізацыяй мыцця сталовага посуду ручным спосабам або у посудамыйнай машыне з абавязковым правядзеннем дэзінфекцыі посуду ў канцы працоўнага дня

савет па харчаванні 

штодзённа

 

Арганізацыйныя мерапрыемствы, накіраваныя на ўдасканаленне харчавання навучэнцаў

29

Абнаўленне інфармацыйнага  стэнда ў сталовай

Баярчук В.В.

верасень

 

30

Анкетаванне вучняў і бацькоў па пытанні арганізацыі харчавання сталовай (на ўзроўні класаў)

Баярчук В.В., класныя кіраўнікі

кастрычнік, сакавік

 

31

Правядзенне тлумачальнай работы па прывіцці навучэнцам гігіенічных навыкаў харчавання, сервіроўцы стала, культуры прыёма ежы, навыкаў здаровага ладу жыцця

класныя кіраўнікі

на працягу года

 

32

Правядзенне інструктыўных нарад з класнымі кіраўнікамі па арганізацыі харчавання навучэнцаў

Баярчук В.В.

на працягу года

 

33

Правядзенне акцый, тэматычных класных гадзін, выхаваўчых мерапрыемстваў, накіраваных на павышэнне ўзроўню інфармаванасці навучэнцаў у вобласці здаровага харчавання

класныя кіраўнікі

на працягу года

 

34

Размяшчэнне інфармацыі аб арганізацыі харчавання на сайце ўстановы адукацыі

Баярчук В.В.

на працягу года

 

поделиться в:

Интернет-ресурсы: